Der findes mange page buildere på markedet, når vi taler om WordPress.
Mén der er langt imellem de helt færdigbagte, og professionelle page buildere… Hvis du spørger mig. At nævne blandt de mest populære er nok Divi builder, WP Bakery og ja Gutenberg hvis vi skal nævne de mest populære.
Min favorit vil hele vejen igennem, er og har altid være Elementor page builderen, som artiklen her nok også bærer en del præg af.
Læs artiklen her, hvis du leder efter den perfekte page builder til WordPress eller hvis du blot lige mangler den sidste overtalelse for at kunne bestemme dig.
Hvad er Elementor page builder?
Elementor er et plugin som du installerer på din WordPress installation. Når Elementor er installeret, får du nu muligheden for at “bygge” din hjemmeside præcis sådan som du ønsker det! Det er faktisk kun din fantasi og egne evner der sætter grænsen for hvad du kan opnår med pluginnet.
Hvorfor Elementor page builder?
Og hvorfor er Elementor så det rigtige valg? Det er måske faktisk nemmere at fortælle hvorfor alt andet end Elementor “IKKE” er det bedste valg.
Lad mig forklare:
De fleste tror at man skal købe et tema på fx. themeforest, eller nogle af de mange andre markeder der er på nettet for køb og salg af WordPress Themes.
Ganske rigtigt kan du få et hammer fedt tema, til en utrolig god pris. Mén!…Ofte skal der bruges en god mængde timer på at pille de ting ud man så ikke skal bruge. Og ydermere tilføje de ting, som temaet alligevel ikke indeholder.
Når man kigger optimeringsmæssigt, kan disse købte temaer indeholde næsten meget mere end du har brug for. Hvilket i sidste ende er med til at gøre siden tung, og langsom at hente.
I virkeligheden er dette måske et mindre problem, da du alligevel skal hastighedsoptimere din hjemmeside under alle omstændigheder.
Mén kigger vi på søgemaskineoptimering, er rigtig mange temaer slet slet ikke udviklet med dette i tænkerne.
Det vil sige at det flyder rundt med H-tags i sidebars, footers, og jeg har flere gange set at H1 tags er anvendt mere end én gang.
Og jeg kunne blive ved i noget tid. Men for at gøre det kort, så ender du alligevel med at skulle sidde og justere, pille, designe og optimere, og ofte ende op med ikke at kunne tilpasse de ting som du faktisk ønsker at tilpasse.
Så i sidste ende bruger du lige så lang tid, som du ville have brugt hvis du blot startede fra bunden med Elementor builderen.
Kan jeg ikke bare købe et WordPress tema?
Som nævnt i forrige afsnit, så kan du sagtens købe et WordPress tema, og du kan endda finde dem til næsten ingen penge. Ofte koster de fra 49$ og op til 99$, dette er cirka gennemsnitspriserne for en færdiglavet WP tema.
Du kan læse mere om i forrige afsnit, hvorfor jeg ikke tænker det er det mest optimale valg.
Hvilket tema skal jeg vælge til Elementor?
Mit foretrukne tema valg når jeg skal have 100% bevægelsesfrihed sammen med Elementor, er uden tvivl deres egne gratis tema “HELLO”. Dette er en helt CLEAN tema, uden noget som helts. Det vil også sige at alle skabeloner, headers, footers, widgets osv skal bygges helt fra bunden. Men som vi talte om før, får du et langt bedre resultat, ved at bygge alt fra bunden af.
Vil du gerne slippe for al det grove arbejde, kan du vælge et tema som Ocean WP, som jeg faktisk også anvender i visse tilfælde.
Er du gået i stå med opbygning af header, footer osv, så hiv fat i mig, og lad os lave en aftale på dbh@apolloweb.dk.
Hvad kan Elementor?
Elementor kan stort set det hele, og lidt mere til.
Elementor er geniale fordi du helt ned til mindste detalje kan designe og tilpasse præcist hvor, og hvordan et element skal placeres og vises.
I videoen her kan du se hvordan Elementor Page builderen ser ud i action
Hvis jeg skal liste nogle af de funktioner som Elementor og Elementor pro kan tilbyde, så se et udpluk her:
Elementor gratis
Som du kan se i forrige tabel, så kommer Elementor Pro med en del flere funktioner en Elementor gratis versionen.
Nogle af de vigtigste funktioner man går glip af i free udgaven, er efter min mening Header og Footer skabelon funktionen. I Elementor gratis udgaven har man desværre ikke muglihed for selv at designe sin header og footer, med mindre man vælger et Tema hertil, der tilbyder denne funktion.
Derfor vil jeg altid anbefale at købe Elementor Pro udgaven, som ca. koster 49$ om året, som svarer til ca. 320kr, som jo er billigt for et værktøj med alle disse funktioner.
Elementor Pro pris – hvor meget koster Elementor Pro?
Elementor Pro koster 49$ (ca. 320kr) som jeg også afslørede i forrige afsnit. Du kan også se priserne på Elementor.com’s egen side.
Elementor Pro starter ved 49$ og op til 999$ for den helt store agency licens. Men for dig som blot har en hjemmeside, er den til 49$ den du skal vælge.
Byg din hjemmeside med Elementor?
Jeg har konverteret mange hjemmesider selv, over i Elementor. Der er stort set ikke et design jeg ikke har kunne kopiere. Her snakker vi ikke RIPOFF, men deciderede virksomheder som ønskede at få deres hjemmeside over i et noget mere brugervenligt system.
Min egen hjemmeside her er bla. også bygget fra bunden i Elementor.
Skal jeg bruge et tema med Elementor?
Jeg nævnte det også lidt længere oppe. Men ja Elementor er ikke et tema, men et plugin du installerer så du 112% kan tilpasse dit tema sådan som du ønsker det. Mit forslag til tema, er til enhver tid “HELLO” temaet.
Konklusion (bør du vælge pro eller gratis?)
Nej du behøver ikke Elementor Pro for at kunne bygge din egen side. Du skal bare have et tema der understøtter tilpasning af header, og footer, da Elementor gratis version ikke understøtter dette. Men jeg anbefaler altid at købe pro versionen. De små penge den koster er virkelig godt givet ud.