CMS (Content Management System) er betegnelsen for det software man vælger at styre sin hjemmeside med. Der findes et hav af CMS systemer til netop dette, og her i artiklen vil vi dække de systemer som bliver allermest anvendt i 2021.
Når vi snakker om CMS, er det næsten ikke en overraskelse, at det første mange tænker på er WordPress. Men dette er der skam en rigtig god grund til!
WordPress bliver anvendt på mere en 35% af hele verdens hjemmeside, på i alt 1.3 milliarder hjemmesider. Det vil sige at ca. 455 millioner websites bliver styret af WordPress CMS.
Funfact: WordPress har sammenlagt taget over 112 år at udvikle, hvis man regner alle mandetimer om til år, som der er brugt på udvikling af systemet.
Det jeg prøver at konkludere, allerede inden artiklen starter, er altså at WordPress er nok den bedste, og i hvert falde den mest brugervenlige CMS.
Der er naturligvis forskel på alle behov, ønsker til funktionalitet osv. Ser man shops med mange tusinde produkter, ser man ofte at disse er kodet af en programmør, eller der er anvendt andre systemer. Selvom WordPress godt kan håndtere store og tunge sider.
DE 7 MEST ANVENDTE CMS
Der er rigtig mange CMS’er, og jeg har her taget, og listet de 7 mest anvendte Content Management Systemer i verden.
Jeg har anvendt Wpbeginner som kilde
- WordPress
- Joomla
- Drupal
- WooCommerce
- BigCommmerce
- Shopify
- WordPress.com
Som i kan se ligger WordPress nummer 1, men også nummer 7.
WordPress tilbyder nemlig også deres egen hostede løsning. Det vil sige, at du kan lave en WP hjemmeside, som ligger direkte på WordPress’ egne servere, hvis du ikke selv gider at stå for hostingen.
Vi anbefaler dog altid selv at hoste din egen WordPress hjemmeside.
Står du overfor at skulle bygge en hjemmeside med mange avancerede funktioner, og du måske allerede nu ved at det kan ende op med at blive en tung hjemmeside?
Så er det vigtigt, hvis du anvender WordPress CMS, at have en god server, som er optimeret til at levere WP hjemmesiden, hurtigst muligt i browseren, når brugeren foretager sig en forespørgsel på den.
Du kan sagten udvikle en kompleks og avanceret hjemmeside i WordPress, men mange vælger også at få det kodet fra bunden af i stedet for, i blandt andet PHP, TYPO3 eller det populære framework Laravel.
KORT OM WORDPRESS
WordPress blev i tidernes morgen udviklet med det formål, at være et blogging system. Med tiden begyndte man at tilføje, flere og flere funktioner, og muligheder til systemet. Og det resulterede i at WP idag, er et fuldblods Open Source CMS.
HVORFOR SKAL DU VÆLGE WORDPRESS?
Du skal vælge WordPress fordi mulighederne er nærmest uendelige.
Der findes langt over 50.000 plugins til WordPress. OG der er med garanti et par stykker af disse plugins, som opfylder dine ønsker, hvis du skulle have krav eller forestillinger, om funktioner og features på din hjemmeside.
WordPress er ekstremt let at kaste sig ud i, og du kan i princippet have en hjemmeside oppe at køre på få minutter/timer.
Den skal dog også tilpasses og alt det der, så det tager måske lidt længere. Man kan købe færdige temaer rundt omkring på nettet.
Men vi anbefaler dog altid at bygge hjemmesiden fra bunden af. Så har du nemlig 100% kontrol over dine elementer, og formateringen heraf.
Der er ekstremt mange fordele ved at anvende WP CMS, og det er også vores foretrukne system, fordi vi nærmest har frie hænder, og kan skabe præcis det vi ønsker.
Især hvis du skal søgemaskineoptimere hjemmesiden bagefter, som blandt andet title tags, meta description, eller bare generelt on page SEO har du her også mange muligheder, for at udføre dette let og overskueligt, uden at skulle ind og arbejde direkte i kildekoden.