Hvorfor vælge WordPress?

Dennis Bank

Dennis Bank

Er Web & SEO Master hos Apollo Web.
[wp_schema_pro_rating_shortcode]

10. September 2019.

Hvorfor bør du vælge WordPress som dit nye content management system (CMS), dette spørgsmål får vi tit.
WordPress er ikke det eneste, og nødvendigvis det bedste system for alle. Det kommer meget an på, hvad og hvilken hjemmeside du har brug for.

Uanset formålet, så er og vil WordPress have noget nær de største muligheder for udvidelser af systemet, uden at skulle til at udvikle nyt software, eller opfinde den dybe tallerken fra bunden af.

Indholdsfortegnelse

Hvad er WordPress

WordPress er det absolut mest anvendte CMS system i verden med over 18 millioner aktive installationer. Nogle andre tal påstår langt over det dobbelte.

Se skemaet herunder, med fordeling af de mest brugte CMS systemer i 2019.

WordPress er open source, og fordi det er brugt af så mange, forbedres systemet konstant, og skulle der forekomme fejl eller sikkerhedshuller i en opdatering, bliver disse hurtigt fundet, og rapporteret, og ofte fikset inden mange overhovedet når at opdage dem.

WordPress er skelettet af din hjemmeside, hertil finder man et Tema man synes om, eller bygget sit eget udseende op fra bunden. (psst vi er faktisk gode til at lave WordPress hjemmesider fra bunden af)

Mange vælger idag at købe et billigt WordPress Tema på themeforest.com, og bruger en masse penge på at tilpasse temaet, til at passe præcist efter deres ønsker.
I mange tilfælde, og stort set alle, er det lang bedre og billigere at bygge hjemmesiden fra scratch, tilpasset 100% dine behov.
Så får du heller ikke et tema som er fyldt med en masse skrammel og kode som du alligevel ikke skal bruge, og som blot fylder og sløver din side.

mest brugte cms systemer
Fordeling af de mest brugte CMS systemer

Hvad koster WordPress?

Som nævnt i forrige afsnit, er WordPress Open Source, det betyder at det er frit for alle.
Altså på godt dansk er WordPress altså “Gratis”
Du må dog ikke glemme at hjemmesiden også skal hostet et sted, dette er ikke gratis.

WordPress skal også vedligeholdes, det er nemlig vigtig at holde sin installation, temaer samt plugins opdateret hele tiden.
Dette skal du altså for at være sikker på at der ikke opstår ulukkede sikkerhedshuller, som potentielle hackere kan udnytte, og fx. injicere malware på din side.
Så WordPress er altså gratis, men husk på at dette kun er motoren, du mangler nu karosseriet, interiøret, exteriør og selvfølgelig benzinen til at holde den kørende.

Se hjemmeside pris på WordPress her

penge tastatur

Hvorfor skal jeg vælge WordPress?

Du skal vælge WordPress fordi du får:
  • Uanede muligheder for at bygge en hjemmeside, med lige præcis de funktioner du ønsker dig.
  • Mange muligheder for tilpasning af udseende.
  • Let at få hjælp af professionelle designere.
  • Let at få WordPress support
  • Let at komme hurtigt igang
Hvilket system skal man vælge?
Hvilket system skal man vælge?

Hvorfor skal jeg IKKE vælge WordPress?

Har du en webshop med 100.000 produkter, er WordPress måske ikke det du skal vælge.
Det betyder ikke at WP er et dårligt valg til en webshop, tvært imod!

Det findes som sagt tusindvis af udvidelses muligheder til WP, her blandt andet det aller mest brugte Webshop udvidelse til WordPress, “WooCommerce” som er utrolig lækkert at arbejde med.

Men har du over 100.000 produkter, bør du måske kigge efter et dedikeret webshop CMS system, heriblandt Magento, som er en af de helt store på dette marked, og udviklet decideret til at være et webshop system.

wordpress sikkerhed
Er WordPress sikkert?

Er WordPress sikkert?

Har kan jeg med god samvittighed svare både ja, og nej.
Hmm. jamen er det så sikkert?
Nej, hvis du blot lader din WordPress hjemmeside passe sig selv.
Mange tror at de blot kan få lavet dem en WP hjemmeside, og så passer den sig selv.
Men det er her det er farligt. Ingen er fejlfri, og her mener jeg ingen!
Som tidligere nævnt, udgives der ofte opdateringer til plugins, temaer og WordPress systemet, hvori der ofte er huller, bugs og andre fejl som rettes op på, i de udgivne opdateringer.
Springer man over disse sikkerhedsopdateringer, er det blot et spørgsmål om tid, før dit system vil blive ramt. Det har vi set utrolig mange tilfælde af.
Her er det typisk malware som bliver injiceret, eller links som bliver placeret på siden.

Men passer man på sit WordPress system, og holder den ved lige, og tager yderligere sikkerhedstiltag, er chancen for at få uønskede gæster, lig nul

Hvilket wordpress tema skal jeg vælge?

Der findes MANGE tusinde WordPress Themaer. Et af de største markeder for WP Temaer er Themeforest.com, og her er også næsten et Tema til ethvert behov.
Ofte kan de meget mere end hvad man skal bruge dem til, så de skal tilpasses til dine behov.

Det er derfor vi altid bygger WordPress Hjemmesiderne fra bunden af.

Vi bruger 2 af de bedste WordPress Buildere på markedet.
Som vores foretrukne wordPress builder bruger vi Elementor, som er så avanceret, at der næsten ikke er det som vi kan bygge med systemet. Vores anden foretrukne WP Builder er Divi-builderen, som også har uanede muligheder.
Skulle vi vejlede dig til et tema, ville vi i stedet og til enhver tid foretrække Elementor WordPress byggeren

WordPress hvordan kommer jeg igang

Har man ikke teknisk snilde, eller arbejder med WordPress og opsætning af systemet ofte, så kan det godt være svært. Mange webhoteller tilbyder dig 1 click installation.
Er du i tvivl om hvordan man sætter et webhotel op og installerer WordPress, vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at opsætte WordPress så du hurtigt kan komme i gang. Og nej det koster ikke en bondegård.  Læs mere om support her

En anden vigtig ting for dig som selv vil styre dit WordPress site, er SEO, ønsker du at komme igang med SEO på din WordPress hjemmeside, så læs vores uddybende SEO Guide for begyndere

Hjælp til WordPress
WordPress - kom godt igang

Hjælp til WordPress

Har du brug for hjælp til at komme i gang med WordPress, uanset om du ønsker at lave det hele selv, eller ønsker os til sparring, så er vi hele tiden klar.
Vi hjælpe med både, små og store jobs og support spørgsmål.
Ønsker du meget eller lidt hjælp til din nye WordPress hjemmeside, så læs mere om vores WordPress Support og Vedligeholdelses aftale, hvor du også har mulighed for blot at købe enkelte timer, eller klippekort

Bonus Spørgsmål: Hurtig WordPress hosting

WordPress kan være drifts tung, at hente hvis ikke man har optimeret på den.
Der er mange parametre som spiller ind for at din side hentes hurtigt af brugerens browser.

Her er det en god ting, hvis udgangspunktet “hosting” allerede spiller fra en start.
Inden man begynder at optimere på sin WordPress side, så få din side hostet på et webhotel dedikeret til kun at afvikle WordPress. Her findes der mange udbydere, også mange dårlige løsninger. Uden at nævne navne, så kan jeg kun fortælle at man får ALDRIG god WordPress hosting til 9kr i måneden.

[wp_schema_pro_rating_shortcode]

HJÆLP TIL OPTIMERING AF TITLE TAGS​

Er du lidt i tvivl, eller vil du bare gerne have en professionel til at tage sig af dine siders title tags samt meta descriptions? Så hiv fat i os. Du kan hyre os til at varetage alle dine SEO relaterede opgaver, eller du kan blot bruge os som sparringspartner, hvis du ønsker at lette omkostningerne.
Dennis Bank

Dennis Bank

Er Web & SEO Master hos Apollo Web.

Otto Pedersvej 1
6960 Hvide Sande

+45 31 90 28 00

dbh@apolloweb.dk

Andre artikler
seo vs facebook annoncering

Skal du vælge SEO eller Facebook annoncering? [Hvad er forskellen]

Gæsteindlæg af Silje Storgaard – Facebook annoncerings konsulent Hvilken form for online markedsføring skal du fokusere på? Facebook annoncering eller SEO – søgemaskineoptimering? Der er …

Læs artiklen →
seotekst cirklen

SEO Tekster

Sådan Skriver Du Seo Tekster Der Virker At skrive gode seo tekster, tager tid, og kan i den grad trække tænder ud, hvis du i …

Læs artiklen →

Top 7 Bedste CMS system

CMS (Content Management System) er betegnelsen for det software man vælger at styre sin hjemmeside med. Der findes et hav af CMS systemer til netop …

Læs artiklen →
wordpress seo

WordPress SEO

At udføre SEO på en WordPress hjemmeside, er faktisk legende let. Du skal hverken ned og rode i koden af dine hjemmeside, eller arbejde steder …

Læs artiklen →
opret google my business

Opret Google My Business

Har du få eller ingen henvendelser? Er du praktisk talt usynlig på nettet? Er du usikker på hvordan du bliver mere synlig?   Med få …

Læs artiklen →
hvad er on page seo

On Page SEO

Hvad er on page seo? On page SEO er den del af din SEO (søgemaskineoptimering eller Search Engine Optimization på engelsk) som har med alt …

Læs artiklen →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SKal vi arbejde sammen?

Det er vigtigt at være til stede, og ikke mindst at blive set online. Ønkser du at være mere synlig, og være mere fremtrædende end dine konkurrenter?

Så lad os få en snak, om hvordan du får en bedre digital og online tilstedeværelse.