SSL står for “secure sockets layer”. Det er en protokol til sikker og krypteret forbindelse mellem webbrowsere og servere, kryptering og dekryptering af data, der sendes over internettet.
Hvorfor er det vigtigt? SSL anvendes blandt andet når du foretager en bestilling i en online webshop, her indtaster du personlige oplysninger, samt dine kreditkortoplysninger. Ved at handle hos en webshop som anvender SSL, er du sikret at disse oplysninger er krypteret i mellem dig, og når de sendes til deres server. Det samme gælder ved indtastning af oplysninger i formularer.
SSL er altså vigtigt for dig som driver en hjemmeside/webshop, for at signalere overfor kunden at deres oplysninger altså er i trygge hænder.
Så hvis du vil være sikker på at dine oplysninger er sikre når du indtaster loginoplysninger, kreditkortoplysninger, overfører data osv. så husk at kigge efter om hjemmesiden har et SSL certifikat.
Hvordan ser du om en hjemmeside har et SSL certifikat?
Du har sikkert før støt på advarsler i din browser, som fortæller dig at hjemmesiden ikke er sikker. Det er typisk hjemmesider der ikke har et SSL certifikat. Hvis hjemmesiden ikke har udstedt et SSL nøgle, så vil hjemmesiden starte med “http://. Har hjemmesiden derimod et gyldigt SSL certifikat, vil URL adressen starte således: “https://”. Der vil altså blive tilføjet et “s” til sidst, som hjemmeside KUN kan køre med, hvis de har udstedt et gyldigt SSL certifikat. Har de ikke dette, vil du nemlig blive mødt med en fejl i din browser, som fortæller dig at denne side altså ikke er sikker. Når et SSL certifikat beskytter en hjemmeside, vil du typisk i din browser kunne se en hængelås symbol ved siden af url adressen på webstedet.
Hvad er et ssl certifikat
Et SSL certifikat, er altså en ekstra lag beskyttelse, som sørger for at AL information og data, til og fra serveren er krypteret. Du er derfor sikret, at ingen opsnapper eller kan dekryptere dine indtastede data. Det er altså kun muligt at læse indholdet, hvis man har dekrypteringsnøglen, som er udstedt med SSL certifikatet.
Hvad er ssl kryptering
SSL certifikat er en ekstra lag beskyttelse du lægger ned over din hjemmeside. Du beskytter derfor dig selv som bruger, ved altid at kigge på at hjemmesiden du interagerer med, går op i din sikkerhed.
HTTP vs HTTPS
Som nævnt tidligere er HTTP den usikre hjemmeside at besøge. hvorimod starter URL adressen med HTTPS og har hængelås symbolet, så er siden beskyttet med et SSL certifikat.
HTTP er ved at blive udfaset, og det er nu ved at være sjælden at man støder på en hjemmeside som ikke er sikret med SSL.
Hvilke typer af SSL-certifikater findes der?
Den mest kendte SSL certifikat er nok “Lets encrypt”, som er en service man kan bruge til at udstede gratis SSL certifikater. Dette er også typen vi anvender, og tilbyder gratis til vores kunder. Der findes også mange som vælger at tage penge for denne gratis service. Hvilket ikke er helt fair. Med mindre det er til helt gamle og ældre hjemmesider, da der typisk vil være lidt arbejde i at tilknytte et SSL certifikat, hvorimod CMS systemer som WordPress med flere, blot kan få udstedt et nyt certifikat, ved blot at klikke på en knap.
Google og browsere foretrækker SSL (https)
Stort set alle browsere foretrækker SSL(https), og vil næsten altid give dig en advarsel eller notifikation om at hjemmesiden du besøger, ikke er sikker hvis den ikke har SSL udstedt. Google har faktisk været ude at annoncere at de vægter hjemmesider højere i deres søgemaksine, som har et gyldigt SSL certifikat. Hjemmesider uden SSL blive devalueret, og nogle browser nægter faktisk helt at åbne disse sider.
Hvordan får jeg et gratis ssl certifikat?
Der er stort set ingen som ikke tilbyder et gratis ssl certifikat. Tager de penge for det, er det måske værd at kigge sig om efter en ny WordPress hosting udbyder. Vi tilbyder alle vores WordPress kunder et gratis SSL certifikat. Hvis du selv står for din hosting, kan du typisk blot logge ind, og via administrationspanelet udstede et ssl certifikat til en eller flere af dine sider.
Har du brug for et SSL certifikat, og vil gerne fremstå professionel med en sikker (https) hjemmeside, så kontakt ApolloWeb i dag.
SSL certifikat til WordPress
Jeg tror at over 98% af alle hjemmesider er ved at være sikret, og har i dag et SSL certifikat. Vil du gerne have at din WordPress hjemmeside får et “sikker” symbol i browseren, og har HTTPS i starten af URL adressen, og dermed sikrer dine brugere på hjemmesiden, så hiv fat i din udbyder, eller tag fat i os, og vi hjælper dig med at få styr på certifikatet.