WordPress – næsten uden begrænsninger

Dennis Bank

Dennis Bank

Er Web & SEO Master hos Apollo Web.
[wp_schema_pro_rating_shortcode]
WordPress er verdens mest populære CMS og kan en hel masse, men er der grænser for hvad man kan med det? Gæsteskribent Erik Hamre, der løb ind i udfordringer med en prisrobot baseret på WordPress, fik alligevel løst sine udfordringer på bedste vis.

af Erik Hamre, Brugtpris.dk

brugtpris

Derfor valgte jeg WordPress til BrugtPris.dk

BrugtPris.dk er et hobbyprojekt jeg startede i 2019. Det er et site der henter priser på brugte iPhones på fx DBA.dk og udregner en gennemsnitspris. Så kan man nemt få en god ide om hvad en brugt iPhone skal koste, om du skal købe eller sælge.

For at hente priserne, skulle der kodes en prisrobot og der valgte jeg Python, fordi jeg havde erfaring med det. Men jeg kunne selvfølgelig også have valgt PHP, som WordPress jo bygger på.

Her havde jeg så valgmuligheden: Skulle jeg bygge resten af sitet i WordPress, som jeg kender rigtig godt, eller skulle jeg forsøge med Python, for eksempel Django eller Flask.

Jeg valgte WordPress.

WordPress er godt til det meste, men også til custom databaser?

WordPress har enormt mange fordele, ikke mindst brugervenlighed. Alt fungerer “out of the box”, url’er, post og taxonomy struktur og med plugins som Elementor og FacetWP, kan man lave avancerede designs uden at skrive en linje kode.

Men der er også ting som WordPress ikke er så god til, især når man vil bevæge sig lidt udenfor normalen.

Godt nok har WordPress mulighed for at lave custom posts og custom taxonomier, men det er stadig ikke let at lave egentlige gode one-to-many sammenhænge.

Altså, man kan jo sagtens lave strukturen, men problemet er snarere når resultaterne skal vises. Her er der ikke noget i WordPress der som udgangspunkt kan vise avancerede søgninger af custom posts.

WordPress Plugins kan meget, men ikke alt

For overhovedet at få den struktur med historiske priser jeg ønskede, måtte jeg investere i Advanced Custom Fields Pro, dertil skulle jeg have Elementor Pro til at lave skabelonerne til siderne og så FacetWP til at hente resultaterne. Tilsammen er det vel en udskrivning på en 2000kr eller sådan. Ikke så slemt, men det er stadig plugins, der kræver noget teknisk kompetence.

Her må man så få fat på plugins som FacetWP, der kan lave avancerede søgninger i posts og vise det med AJAX. Det er en ok løsning, men også begrænset. Man ikke lave flere skabeloner på samme side og output er begrænset til række med kolonner.

For at lave en forholdsvis simpel side med et dynamisk databaseopslag, endte det med en kombination af Elementor, Advanced Custom Fields Pro og FacetWP, samt at jeg måtte hente Chart.js ind for at vise en graf.

Det ovenstående viser lidt udfordringen med WordPress. Hvis man skal lave en custom løsning udenfor WordPress standard opbygning med posts, pages og kategorier, så begynder det at kræve en masse plugins til at omgå standar. Man begynder at arbejde imod WordPress, ikke med WordPress.

Konklusion

Skulle jeg lave et tilsvarende site i dag, ville jeg have valgt Flask, et python library, der netop er beregnet til simple web applikationer med database. Her skal man lave lidt ekstra arbejde, for eksempel skrive regex til at mappe url’er og skrive modellerne ud, men til gengæld kan man så utrolig nemt hente og præsentere sin data med simple templates.

[wp_schema_pro_rating_shortcode]

Apolloweb kan også hjælpe dig med vedligeholdelse af din WordPress side.

Eller måske du er interesseret i en helt ny WordPress Hjemmeside

Dennis Bank

Dennis Bank

Er Web & SEO Master hos Apollo Web.

Otto Pedersvej 1
6960 Hvide Sande

+45 31 90 28 00

dbh@apolloweb.dk

Andre artikler
seo vs facebook annoncering

Skal du vælge SEO eller Facebook annoncering? [Hvad er forskellen]

Gæsteindlæg af Silje Storgaard – Facebook annoncerings konsulent Hvilken form for online markedsføring skal du fokusere på? Facebook annoncering eller SEO – søgemaskineoptimering? Der er …

Læs artiklen →
seotekst cirklen

SEO Tekster

Sådan Skriver Du Seo Tekster Der Virker At skrive gode seo tekster, tager tid, og kan i den grad trække tænder ud, hvis du i …

Læs artiklen →

Top 7 Bedste CMS system

CMS (Content Management System) er betegnelsen for det software man vælger at styre sin hjemmeside med. Der findes et hav af CMS systemer til netop …

Læs artiklen →
wordpress seo

WordPress SEO

At udføre SEO på en WordPress hjemmeside, er faktisk legende let. Du skal hverken ned og rode i koden af dine hjemmeside, eller arbejde steder …

Læs artiklen →
opret google my business

Opret Google My Business

Har du få eller ingen henvendelser? Er du praktisk talt usynlig på nettet? Er du usikker på hvordan du bliver mere synlig?   Med få …

Læs artiklen →
hvad er on page seo

On Page SEO

Hvad er on page seo? On page SEO er den del af din SEO (søgemaskineoptimering eller Search Engine Optimization på engelsk) som har med alt …

Læs artiklen →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SKal vi arbejde sammen?

Det er vigtigt at være til stede, og ikke mindst at blive set online. Ønkser du at være mere synlig, og være mere fremtrædende end dine konkurrenter?

Så lad os få en snak, om hvordan du får en bedre digital og online tilstedeværelse.